Нотингам Форест и Челси завършиха 1:1 в мач от 18-ия кръг

...
Нотингам Форест и Челси завършиха 1:1 в мач от 18-ия кръг
Коментари Харесай

Нотингам и Челси не успяха да се победят в равностоен мач

Нотингам Форест и Челси приключиха 1:1 в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Голът за " сините " бе дело на Рахим Стърлинг, до момента в който за домакините прецизен бе Серж Орие. По този метод Нотингам Форест е към този момент 18-ти с актив от 14 точки, до момента в който Челси остава 8-ми с 25 пункта на сметката си.

Мейсън Маунт във втората минута овладя страховит отново на Кулибали в наказателното поле на съперника и опита изстрел, само че той прелетя над напречната греда на Дийн Хендерсън. В 11-та минута Бренън Джонсън стреля, откакто направи страховит пробив, само че Кепа го отхвърли с великолепно двойно избавяне.

Пет минути след тази обстановка, Вили Боли отигра нескопосано топката, тя срещна напречната греда на Нотингам и попадна в Рахим Стърлинг, за който не бе проблем от близка отдалеченост да открие резултата - 1:0 за Челси.

До края на полувремето отсъстваха чистите голови положения, като доминираха здравите единоборства и двата тима се отдръпнаха на почивката с най-малък задатък за " сините от Лондон ".

В 49-та минута Бренън Джонсън бе изведен самичък против вратаря, а нападателят реши да приключи самичък вместо да подаде на Тайво Авонии, само че Кепа направи блестящо избавяне. Пет минути по-късно Морган Гибс-Уайт насочи мощен удар от границата на наказателното поле след хубава замяна на подавания от домакините, само че топката срещна напречната греда на Челси и не пожела да влезе във вратата.

В последвалата офанзива Серж Орие бе открит отдясно, като десният защитник приключи офанзивата, само че ударът бе неакуратен и прелетя над вратата на Кепа. В 63-та минута след корнер от Нотингам Форест се получи безредие, а футболистите на Челси не съумяха да изчиститят топката. Серж Орие бе най-съобразителен и съумя да насочи удар, който мина сред краката на Кепа, като по този метод домакините изравниха резултата - 1:1.

В 81-та минута Пиер-Емерик Обамеянг получи прелестно центриране от Хаким Зиеш, само че габонският нападател не съумя да реализира контакт с топката от съвършена позиция и тя излезна в навън. Пропиляна опция за Челси. До края на срещата чистите положения в мача отсъстваха и двата тима поделиха точките, завършвайки 1:1.

 

Стартови сформира:

Нотингам:  1. Дийн Хендерсън, 32. Ренан Лоди, 30. Вили Боли, 4. Джо Уоръл, 24. Серж Орие, 5. Орел Мангала, 23. Ремо Фройлер, 22. Райън Йейтс, 10. Морган Гилс-Уайт, 20. Бренън Джонсън, 9. Тайво Авонии

2️⃣ changes for The Reds
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР